Vergunningen & Contracten

Vergunningen en contracten

Bij het kopen van een woning heb je met verschillende contracten en regelingen  te maken.

Natuurlijke in de eerste plaats het koopcontract.Koopcontracten zijn vaak standaard contracten, maar ook daarin moeten per situatie zaken en data ingevuld worden. Gebeurt dat in uw belang of in het belang van de verkoper? Vaak ook worden er bijkomende voorwaarden toegevoegd. Welke addertjes zitten daar onder het gras? Laat ons met u meekijken. Uw hypotheekadviseur van Consilium Personalis kan u doorverwijzen naar de jurist van ons team.

Maar soms ook een erfpachtcontract.Bij een erfpachtcontract is de grond bijvoorbeeld van de gemeente of en particuliere instantie. Daar lijk je niets van te merken, maar kan de bijdrage aan de verpachter  (canon) niet opeens enorm omhoog gaan? Als de canon vaststaat.. voor hoeveel jaar is dat dan en wat gebeurt er daarna? Laat ons met u meekijken. Uw hypotheekadviseur van Consilium Personalis kan u doorverwijzen naar de jurist van ons team.

Of het Reglement van de Vereniging van Eigenaren ( VvE).
De Reglementen van de Vereniging van Eigenaren zijn vaak  standaard contracten, maar ook daarin moeten per situatie zaken ingevuld worden. Dient dat uw belangen of meer het belang van uw buurman ? Vaak ook worden er bijkomende voorwaarden toegevoegd in een huishoudelijke reglement.
Heb je wel echt alle stukken gekregen? Vraag ook om notulen van de laatste vergaderingen en let op of er wel voldoende geld in de kas zit voor het noodzakelijke onderhoud.
Sinds 2008 dienen al de VvE’s in geschreven te staan in de Kamer van Koophandel. Controleer of dat het geval is. Laat ons met u mee kijken. Uw hypotheekadviseur van Consilium Personalis kan u doorverwijzen naar de jurist van ons team.

Ga je verbouwen dan komt daar nog het contract met de aannemer of architect bij. En hoe zit het schade als er iets misgaat, is dat verzekerd?Bij grotere aannemers is de zaak meestal wel geregeld.. maar staat de BTW wel gemeld of wordt alles straks 19% duurder? Klopt de omschrijving van de werkzaamheden of zitten er veel stelposten bij die duurder uit kunnen vallen? En weet je zeker dat de aannemer voldoende verzekerd is? Soms voorkom je zelf met een kleine premie heel veel problemen.. bijvoorbeeld met een helpende vriend die in de waterleiding boort…Laat ons met u meekijken Uw hypotheekadviseur van Consilium Personalis kan u doorverwijzen naar de jurist van ons team.  

Is het huis kadastraal gesplitst of nietKadastraal splitsen (een splitsing vastgelegd in het register van het kadaster) speelt soms bij een zgn. Flat Exploitatie Vereniging ( FEV). Een FEV is niet kadastraal gesplitst, maar een vereniging met eigendom van een huis verdeeld over de leden van die Vereniging. Dat heeft direct gevolgen voor de hypotheekrente die meestal hoger wordt. Soms moet de splitsing nog gebeuren.. hoelang zal dat duren en welke eisen worden daarbij gesteld? Een gewaarschuwd koper heeft de helft minder problemen. Uw hypotheekadviseur van Consilium Personalis kan u doorverwijzen naar de jurist van ons team

Wat moet je doen met een bouwvergunning of een kadastrale splitsing?Voor grotere verbouwing heb je meestal een bouwvergunning van de gemeente nodig. Je wilt verbouwen maar mag dat wel van het bestemmingsplan? Er zijn verschillende soorten bouwvergunningen en soms kunnen de buren heel lastig worden. Is er wel een bouwvergunning nodig? En hoe kan die dan het beste worden aangevraagd? Als je dat eerst onderzoekt, voorkomt dat later veel problemen. Laat ons met u meekijken. Uw hypotheekadviseur van Consilium Personalis kan u doorverwijzen naar de jurist van ons team.

en kun je zomaar de huur van het oude huis opzeggen..  en wat te doen als dat problemen geeft?Meestal is bij een huurcontract de opzegtermijn een maand. Maar kan dat van iedere datum, of per betaal periode? En wat als je dingen in je huurhuis hebt veranderd? Soms kan een briefje van een deskundige al wat verdere problemen voorkomen. Loop het risico niet en laat ons met u meekijken. Uw hypotheekadviseur van Consilium Personalis kan u doorverwijzen naar de jurist van ons team

Binnen het netwerk van Consilium Personalis hebben wij vertrouwde specialisten die u ook bij deze belangrijke vragen kunnen helpen.
Omdat wij geregeld contact met ze hebben heeft u het voordeel van een voordelig tarief.
Door de intensieve contacten maken we een integrale aanpak en werken we niet langs elkaar heen zoals zo vaak gebeurt in deze zaken!
Dubbel voordeel voor U.  

Direct Advies? Bel:

0522-491 521
Tussen 12 en 18 uur bereikbaar
Faxnummer: 0522-500 119
Afspraak maken

Wij werken met

Share by: